Bouwspeelplaats – kunstzinnige interventies in de publieke buitenruimte – gratis deelname

Aan de Afrikalaan, tussen de woontorens van de Scandinaviëstraat en de Weba, bevond zich tot voor kort de sociale woonwijk Lübecksite. De verouderde huisjes uit de jaren ’50 en ’60 werden gesloopt en in afwachting van een nieuwe invulling gaf Stad Gent deze site in bruikleen aan Graal vzw. Het resultaat is De Lübeck, een plaats waar kinderen en hun ouders sinds juli 2018 creatief kunnen verpozen.

In het hart van de site ligt een perceel van 21 bij 45 meter dat door das Kunst vzw onder handen wordt genomen. Naar het voorbeeld van Deense Skrammellegepladser en Britse Junk Playgrounds kunnen kinderen tussen de 8 en 14 jaar er experimenteren met materiaal dat doorgaans als ‘rommel’ wordt omschreven; golfplaten, afbraakhout, olievaten en bouwpuinn… De kinderen hebben vrije toegang tot werktuigen als hamers, zagen, tangen en ander gereedschap en kunnen er in begeleide vrijheid aan hun droomwereld bouwen.

De bouwspeelplaats van das Kunst op De Lübeck is een plek waar kinderen uit een stedelijke omgeving leren omgaan met materialen die in de stad overvloedig aanwezig zijn. Er wordt op grote schaal gespeeld en gecreëerd. Met serieuze tools. De vaardigheden van het kind worden niet overschat, maar gerespecteerd.

Vanaf zondag 28 april tot en met zondag 13 oktober 2019 kunnen kinderen en tieners op woensdag- en zondagmiddag van 14u tot 17u onder begeleiding van een kunstenaar spelend, creatief bouwen en leren omgaan met tools en technieken.

GRATIS

WAAR
De Lübeck, tijdelijke invulling van de Lübeckstraat, aan de Afrikalaan, Gent

WANNEER

  • zondag 28 april tot en met zondag 13 oktober 2019, 14u tot 17u
  • woensdagmiddagen in mei, juni, september en oktober
  • zondagmiddagen in mei, juni, juli, augustus, september en oktober
  • Vanaf vrijdag 19 juli tot en met dinsdag 13 augustus is er geen activiteit op de bouwspeelplaats!

Meer info?
info@daskunst.be