Kunstatelier kinderen


In het Kunstatelier voor kinderen spreek je wekelijks af om te experimenteren met kunst en technologie. Samen met vriendinnen en vrienden uit de buurt maken we immersieve kunst en spieken we bij boeiende kunstenaars.

We knippen, plakken, tekenen, schilderen, zagen, fotograferen, filmen, boetseren, … en gaan aan de slag met lijmpistolen, verfborstels, breekmessen, hamers, lino materiaal, …

In onze wekelijkse activiteiten krijg je de ruimte en ondersteuning om met alle materialen en technieken te experimenteren. We gebruiken onze verbeelding om onze ideeën om te zetten in tekeningen, ontwerpen, bouwwerken, sculpturen, kostuums en prototypes en als we er klaar voor zijn dan creëren we met virtual reality een nieuwe digitale wereld.

Onder begeleiding van een jonge kunstenaar ga je in artistieke en begeleide vrijheid op zoek naar manieren om een idee om te zetten naar een nieuwe vorm. We starten klein en brengen de straat van het Kunstatelier in kaart. In een volgende fase bedenken we manieren om de straat te verbeteren: transport, wonen, eten, vrije tijd, reclame, groen, … Langzaam breiden we uit en creëren we een hele nieuwe wereld vol realistische en fantasierijke oplossingen voor de toekomst.

Voor elke schoolvakantie eindigen we met een toonmoment. Tijdens het toonmoment stap je in een immersieve installatie gemaakt van analoge materialen en digitale technieken.

Ontdek onze geplande activiteiten hier.

WANNEER

wekelijks (maar niet tijdens de schoolvakanties)

WAAR

in Gent, Kortrijk en Antwerpen

MEER INFO

mail je vraag naar info@daskunst.be