Kunstatelier

Onder de noemer Kunstateliers gaan onze begeleiders wekelijks aan de slag met een groep enthousiaste kinderen van zes tot twaalf jaar. Samen ontdekken ze interessante kunstenaars, verschillende disciplines en hopen inspirerend materiaal. Graffiti-bussen, overhead projectoren, GoPro camera’s, bergen bamboe, stapels stickerpapier of een lading laptops, naai- en boormachines… om maar een deel van ons arsenaal op te sommen.

We gaan de straat op en maken artistieke Google Maps-wandelingen, portretteren buurtbewoners, worden reporter van ons eigen magazine en laten ons inspireren door de geuren en kleuren rondom ons. We knippen, plakken, tekenen, schilderen, zagen, fotograferen, filmen, boetseren,… en gaan low tech aan de slag met onze lijmpistolen, verfborstels, breekmessen, hamers, lino messen, … Stapsgewijs introduceren we onze laser cutter, snijplotter en heat press en leer je werken met deze mid tech tools. In de high tech fase gebruiken we onze ipads en Augmented Reality om een nieuwe digitale wereld te creëren op basis van de werkelijkheid.

In onze wekelijkse activiteiten krijg je de ruimte en ondersteuning om met alle materialen en technieken te experimenteren. We gebruiken onze verbeelding om onze ideeën om te zetten in tekeningen, ontwerpen, bouwwerken, sculpturen, kostuums en prototypes.

Eindigen doen we met een heus toonmoment van onze Gesamtkunstwerken!

WANNEER

wekelijks (maar niet tijdens de schoolvakanties)

WAAR

in Gent, Kortrijk en Antwerpen

MEER INFO

mail je vraag naar info@daskunst.be