kortingen


 

Voordeliger deelnemen aan Kunstfabriek? Het kan! Hieronder vind je een overzicht van alle kortingen waarvan je kind kan genieten als het naar Kunstfabriek komt.

Fiscale attesten

das Kunst is erkend als cultuureducatief jeugdwerk door de Vlaamse Overheid. Dat betekent dat we fiscale attesten mogen geven. Zo kan je via je belastingen een aanzienlijk deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen: €13,7 per dag (€68,5 per week). 

Om administratieve overlast te vermijden, stuurt das Kunst eenmaal per jaar, ten laatste op 22 december 2023, de fiscale attesten door voor alle deelnames in 2023.

Mutualiteit

Sommige ziekenfondsen betalen een deel van het inschrijvingsgeld terug. das Kunst stuurt ten laatste op 22 december 2023 (voor deelname aan Kunstfabriek in 2023) een ingevuld sjabloon met het juiste bedrag van deelname door. Dit kan je, met een geldige klever, indienen bij je ziekenfonds. Hoeveel je terugtrekt, hangt af van welke mutualiteit waar je bij aangesloten bent:

das Kunst is ervan overtuigd dat ieder kind recht heeft op kwaliteitsvolle vrijetijdsbeleving. 


UiTPAS Gent en UiTPAS ZuidWest

Als je een UiTPAS met kansentarief bezit, kan je gebruik maken van je recht op verhoogde tegemoetkoming wanneer je je kind inschrijft voor Kunstfabriek. Je hoeft enkel het UiTPAS nummer van je kind in te geven en de korting wordt automatisch berekend. Dan betaal je 20% van het normale tarief.

A-kaart

Als je een A-kaart met kansentarief bezit, kan je gebruik maken van je recht op verhoogde tegemoetkoming wanneer je je kind inschrijft voor Kunstfabriek. Je hoeft enkel jouw A-kaart nummer in te geven en de korting wordt automatisch berekend.