Klimaat


Klimaatklas

Onderzoek, experimenteer, fantaseer en bouw samen jouw klimaatstad in de klas. Door het veranderende klimaat zijn er meer extreme weersomstandigheden zoals stormen en hittegolven. In de klimaatklas onderzoeken leerlingen uit het 4e, 5e en 6e leerjaar hoe we onze stad kunnen aanpassen aan dit veranderende klimaat. Samen met das Kunst bouwen leerlingen hun klimaatrobuuste stad met behulp van technologische tools. 

Onderzoek, experimenteer, fantaseer en bouw samen jouw klimaatstad in de klas. Door het veranderende klimaat zijn er meer extreme weersomstandigheden zoals stormen en hittegolven. In de klimaatklas onderzoeken leerlingen uit het eerste en tweede middelbaar, hoe we onze stad robuuster maken tegen dit veranderende klimaat. Samen met das Kunst bouwen leerlingen hun klimaatstad met behulp van technologische tools 

das Kunst biedt je deze gratis workshop aan in Gentse scholen in samenwerking met Dienst Milieu en Klimaat Gent.

Vul dit formulier in om in te schrijven voor deze gratis klimaatklas van 2 lesuren, op jouw school in Gent!

gratis videoworkshop Klimaat

Het klimaat verandert en dat voelen we allemaal. Er zijn meer extreme regenbuien en hittegolven. In de klimaat videoworkshop van das Kunst, gratis beschikbaar in de webshop, onderzoeken kinderen van 8 tot 14 jaar (5de, 6e leerjaar, 1ste en 2de middelbaar) hoe we onze stad kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Door meer groen en minder beton bijvoorbeeld.

Eerst schetsen deelnemers als architecten van de toekomst wat ze willen bouwen, daarna gaan ze aan de slag met huis-tuin- en keukenmateriaal. Zo onderzoeken, experimenteren en bouwen ze aan een klimaatbewuste stad.

Selecteer de Klimaat videoworkshop en ga aan de slag!