Bouwspeelplaats

das Kunst realiseert naar het voorbeeld van de Deense ‘skrammellegepladser’ en Britse junk playgrounds een bouw- en kunstenspeelplaats in Gent. Kinderen experimenteren er met duurzaam en recupmateriaal. Ze krijgen er vrije toegang tot werktuigen als hamers, zagen, tangen en ander gereedschap en bouwen er in begeleide vrijheid aan hun droomwereld. 

Op de Bouwspeelplaats leren kinderen uit een stedelijke omgeving omgaan met materialen die in de stad overvloedig aanwezig zijn. Er wordt op grote schaal gespeeld en gecreëerd. Met serieuze tools. De vaardigheden van het kind worden niet overschat, maar gerespecteerd. 

De Bouwspeelplaats ligt in Gentbrugge, op het terrein van het voormalige Jules Ottenstadion van AA Gent (en waar later Ecowijk Gantoise komt).

OPEN

PRAKTISCH

BEGELEIDERS BOUWSPEELPLAATS: OPEN-DOE DAG 28 MEI

Wil je graag mee begeleiden op de Bouwspeelplaats? Wil je ons leren kennen en ontdekken of begeleiden iets voor jou is? Dan ben je welkom op onze open-doe dag op 28 mei van 14u tot 18u. Deze dag sluiten wij de Bouwspeelplaats voor de kinderen en wordt hij omgevormd tot ons oefenterrein. Iedereen uit de buurt, vanaf 18 jaar, is welkom. Die dag kunnen we elkaar, de werking en de materialen beter leren kennen.

Inschrijven kan via deze link.