Bouwspeelplaats

das Kunst realiseert naar het voorbeeld van Deense ‘skrammellegepladser’ en Britse junk playgrounds een bouw- en kunstenspeelplaats in Gent. Kinderen tussen 8 en 14 jaar kunnen er experimenteren met materiaal dat doorgaans als ‘rommel’ wordt omschreven; golfplaten, afbraakhout, oud elektro, olievaten, bouwpuin,… Ze hebben er vrije toegang tot werktuigen als hamers, zagen, tangen en ander gereedschap en kunnen er in begeleide vrijheid aan hun droomwereld bouwen!

Op de bouwspeelplaats leren kinderen uit een stedelijke omgeving omgaan met materialen die in de stad overvloedig aanwezig zijn. Er wordt op grote schaal gespeeld en gecreëerd. Met serieuze tools. De vaardigheden van het kind worden niet overschat, maar gerespecteerd. 

In de zomers van 2018 en 2019 installeerden we de bouwspeelplaats in de Lübeck, de tijdelijke invulling op de terreinen van een voormalige sociale woonwijk in de Lübeckstraat, Gent. In 2020 verhuizen we de bouwspeelplaats naar een nog geheime locatie, waar kinderen, uitgedost met werkhandschoenen, creatief kunnen timmeren, zagen en slijpen.

MEER INFO

Mail je vraag naar info@daskunst.be