Bouwspeelplaats

das Kunst realiseert naar het voorbeeld van Deense ‘skrammellegepladser’ en Britse junk playgrounds een bouw- en kunstenspeelplaats in Gent. Kinderen tussen 8 en 14 jaar experimenteren er met duurzaam en recupmateriaal. Ze krijgen er vrije toegang tot werktuigen als hamers, zagen, tangen en ander gereedschap en bouwen er in begeleide vrijheid aan hun droomwereld! 

Op de Bouwspeelplaats leren kinderen uit een stedelijke omgeving omgaan met materialen die in de stad overvloedig aanwezig zijn. Er wordt op grote schaal gespeeld en gecreëerd. Met serieuze tools. De vaardigheden van het kind worden niet overschat, maar gerespecteerd. 

In de zomers van 2018 en 2019 installeerden we de bouwspeelplaats in de tijdelijke invulling de Lübeck. In de zomer van 2020 verhuizen we naar maar liefst twee locaties. We trekken naar Gentbrugge, naar het terrein van het voormalige Jules Ottenstadion van AA Gent (en waar later Ecowijk Gantoise komt). We installeren ons ook in de grote achtertuin van woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke, waar kinderboerderij Mekkerland zich intussen genesteld heeft. 

Deelname is gratis.

MEER INFO

Mail je vraag naar info@daskunst.be