Kunstenspeelplaats – kunstzinnige interventies in de publieke buitenruimte – gratis deelname

Na talrijke experimenten op speelstraten in verschillende Gentse wijken, bouwen we Kunstenspeelplaats ook dit jaar verder uit. Onder de vlag van Kunstenspeelplaats trekken we met onze ‘gigakunst-tools’ de straten op en komen we naar jou toe. Met speelse en artistieke interventies richten we het vizier op jouw eigenste plekje in de stad.

Kunstenspeelplaats Gent is er terug vanaf 4 april!

Elke woensdag- en zaterdagmiddag van april gaan de kunstenaars van das Kunst met alle Jonge & Wijze Gentenaars aan de slag om in, op en rond een grote, ronde, metalen constructie een echt kunstwerk te maken.

De liggers van de metalen constructie worden schildersezels, de staalkabels doen dienst als ophangsysteem. De constructie wordt volgestouwd met kleurrijke tekeningen, textiel, fluo touw en schilderijen en op de top plaatsen we samen een rij vlaggen.

Waar? Op het Goudenleeuwplein, tussen stadhuis en stadshal.
Prijs? Gratis!
Wanneer? Elke woensdag en zaterdag van april tussen 13u30 – 17u30.

Zomer:

Vanaf juni zijn we ook één van de partners op de tijdelijke invulling van de Lübecksite waar we de eerste Gentse bouwspeelplaats bouwen! Later meer info.

In juli en augustus vormen vijftien verschillende speelstraten van Gent het decor voor pop-up ingrepen op maat van de kinderen uit de buurt. Aan de hand van verschillende kunsttalen verbinden we de buurt met haar inwoners en verruimen we de blik op de stad.

 

X