Kunstateliers – atelierreeksen met oog voor artistieke verdieping en presentatie

Enkele weken geleden gingen we in exclusieve première met het resultaat van onze Kunstateliers. Vanaf nu kan je ‘ZOMBIE VERSUS METEOR’, de spetterende B-film met de nodige horror en sci-fi, ook online bekijken. Zoveel je maar wil! Inmiddels denken wij bij das Kunst ook alweer aan de toekomst.

Met het nieuwe schooljaar gaat de derde reeks Kunstateliers van start in Gent en ook deze keer kienden onze artistiekelingen een aardig multidisciplinair plannetje uit: met een officieel das Kunst Youtubekanaal werken we online richting eeuwige roem!

Jullie horen het goed, dit jaar gaan we met Kunstateliers aan het vloggen. In tegenstelling tot fidget spinners, Pokémon Go en rages allerlei, blijkt videobloggen allesbehalve een hype van voorbijgaande aard. Bij das Kunst nemen we het concept onder de loep en geven we er een geheel eigen draai aan.

Wat betekent dit nu concreet? Elke maand zoomen we dieper in op een welbepaalde kunstdiscipline; onze exploten bundelen we telkens in een nieuwe online episode. Zo staan er zeven media op het menu waar we telkens een maand rond zullen werken met als periodiek sluitstuk een ludiek, artistiek en lichtjes absurdistisch filmpje op onze videoblog.

Samen laveren we tussen de grenzen van de schilderkunst, we stichten onze eigen rockband en gaan als heuse street artists graffiti spuiten. Tussendoor maken we omwegen richting beeldhouwkunst en dans, geven we een kinderlijk serieuze draai aan conceptuele kunst en ook de poëzie wordt niet vergeten.

Brainstormen, acteren, monteren, geluidseffecten toevoegen en uploaden… In Kunstateliers staan de deelnemers zelf aan het roer. Twee artistieke begeleiders van das Kunst zorgen voor genoeg materiaal en inspiratie om maandelijks een prikkelende vlog af te leveren.

Kunstateliers gaan opnieuw van start op 20 september 2017, dit jaar in buurtcentrum Macharius-Heirnis. Vanaf 31 mei kan je onderaan deze pagina inschrijven. Ook alle praktische informatie over de volgende Kunstateliers vind je daar terug.

 

X