Kunstateliers – atelierreeksen met oog voor artistieke verdieping en presentatie

Tijdens kunstateliers gaan we wekelijks dieper in op verschillende kunsttalen. Samen leggen we een artistiek parcours af en ontdekken we onontgonnen talent! Experiment en creatieve technieken monden uit in een collectief toonmoment op het einde, met glimpsen tussendoor.

Zo gaan we dit schooljaar de filmische tour op in Gent. We werken een geheel eigen film van naaldje tot draadje uit en dat nemen we behoorlijk letterlijk. We ontwerpen kostuums en stikken ze in het naaiatelier aan elkaar. De schrijnwerkers onder ons helpen mee aan de bouw van het decor. Samen verzinnen we een plot vol cliffhangers en we method-acten ons doorheen de rol van ons leven. We leren hoe je met een camera overweg kan en hoe een film gemonteerd en afgewerkt wordt. Aan het einde van de rit stellen we het resultaat voor als volleerde designers, setbouwers, regisseurs, monteurs, scenaristen en acteurs.

Binnenkort zijn er Kunstateliers bij jou in de buurt. Wanneer de inschrijvingen geopend zijn, kan je onderaan deze pagina inschrijven. Ook alle praktische informatie over de volgende Kunstateliers vind je daar terug.

X