Eens proeven van wat das Kunst in z’n mars heeft? Grasduin door onze workshops, maak jouw keuze en krijg bezoek van onze kunstige begeleiders. Voorzien van het nodige materiaal wakkeren we de kunstmicrobe bij elke deelnemer aan vanuit spel en experiment. Een creatieve zijsprong voor jouw leden of de vakantie van extra pit voorzien? Voor een enthousiast publiek voelt das Kunst zich overal thuis.

workshops:

TEKENLABO (beeld)
POP-UP BOEK (beeld)
STEMKLANK (muziek)
PUPPET SHOW (beeld/theater)
GIGAKUNST (beeld)
RADIO-ACTIEF (theater/media)
MASKERADE (theater)
STANDBEELDEND (theater/media)
2 x WOORDWAARDE (theater)
DANSDUO’S (dans)
ONTPOPT! (theater)

 

Toch niet gevonden wat je zoekt? das Kunst levert ook maatwerk. Contacteer ons vrijblijvend via info@daskunst.be of 09 233 83 53 en we zoeken samen naar een geknipt project binnen de krijtlijnen van jouw vraag en budget.

TEKENLABO (beeld)

In deze workshop kijken we onze ogen uit: we tekenen wat op het eerste zicht niet echt bestaat. Zo ontdekt iedereen het plezier van tekenen zonder het écht te moeten kunnen. Er wordt gewerkt vanuit eenvoudige vormen om dan over te gaan naar de meest verrassende en fantastische figuren.

POP-UP BOEK (beeld)

In deze workshop springen rollercoasters, wilde dieren of dansende theekopjes zomaar uit de bladzijden! Je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen het in ons pop-upboek kwijt. We wijden je in in de technieken van de oude meesters, even simpel als geniaal. Sla de pagina’s om en stap binnen in onze imaginaire wereld.

STEMKLANK (muziek)

Vertrekkend vanuit de eigen stem wordt een buitengewone klankreis gemaakt: zelfverzonnen personages en verrassende gebeurtenissen zijn de leidraad voor een unieke stemcompositie. Een perfecte zangstem is hiervoor niet nodig, wel een gezonde dosis goesting in spel en experiment!

PUPPET SHOW (beeld/theater)

Dat er in deze workshop gewerkt wordt met bekpoppen, lijdt geen twijfel. Afhankelijk van de duur, komen één of meerdere facetten van het poppenspel aan bod. Zo leer je als in een echt poppenatelier met mousse en lijm je eigen bekpop maken. Een ervaren poppenspeler leert je de kneepjes van het vak om ze tot leven te laten komen. Hoe praten poppen tegen elkaar? Hoe bewegen ze in een decor? We kunnen nog een stapje verder gaan en de poppen laten zingen en dansen. Zo mondt deze workshop uit in een heuse poppenmusical.

GIGAKUNST (beeld)

Door het gebruik van uitdagende materialen zoals bamboe, karton en meters touw, laten we de creativiteit de vrije loop. Krachten en ideeën worden gebundeld om op een speelse manier te zoeken naar je bouwlust: zo resulteren originele oplossingen in indrukwekkende giga kunst!

RADIO-ACTIEF (theater/media)

Gefascineerd door muziek, jingles en gevatte dialogen? In team verzamelen we de beste ideeën om ze te bundelen tot een geweldige radioshow. We bedenken ons eigen radiostation en kruipen in de rol van radiomaker: we selecteren muziek, maken reclame, brengen het nieuws of interviewen een beroemde gast. Alles kan!

MASKERADE (theater)

In deze workshop duiken we in een gebricoleerd universum van opvallende maskers, groteske bewegingen en pittige improvisaties. Een stevige portie goesting en impulsiviteit is wat we nodig hebben. In de middeleeuwen liet Shakespeare zich begeesteren door Commedia dell’arte, wie weet jij vandaag ook?

STANDBEELDEND (theater/media)

Gekke houdingen, fantastische attributen of een smeltkroes van armen en benen: in het spoor van kunstenaar Erwin Wurm worden we zelf het kunstwerk! Snel zijn is de boodschap, want na 1 minuut transformeren we alweer in het volgende idee. Gelukkig leggen we alles vast op foto zodat we nog lang kunnen nagenieten van onze kunstzinnige capriolen.

2 x WOORDWAARDE (theater)

Woorden en letters zijn het uitgangspunt voor deze workshop: er wordt mee gegooid, geroepen en gekrabbeld. Ze worden uit elkaar getrokken en terug samengeplakt. Zo ontdekt elke deelnemer het plezier van spelen met taal om zo zijn of haar eigen stukje poëzie, nonsenstaal of rap te maken. De brouwsels kunnen, indien gewenst, ook op ramen, muren of deuren belanden als inspirerende installatie.

DANSDUO’S (dans)

Alles is leuker met z’n twee! In deze workshop zoek je door middel van onverwachte opdrachten naar interactie met je danspartner. Deze op het eerste zicht maffe uitdagingen, leggen de basis voor een originele choreografie die je kan tonen op de meest gekke plekken.

ONTPOPT! (theater)

Fan van poppenkast, Jan Klaassen en The Muppet Show? Hou je dan klaar voor een vorm van poppenspel die je ongetwijfeld al gezien hebt, maar nog niet écht opmerkte: in deze workshop kijk je verder dan je neus lang is en laat je schijnbaar dode elementen tot leven komen. Het resultaat kan grappig, poëtisch of spannend zijn. Voor elk wat wils dus!

X