das Kunst doet haar cultuureducatieve methodieken uit de doeken voor hogeschoolstudenten van uiteenlopende opleidingen. Gedurende een- of meerdaagse stages verkrijgen de deelnemers een pak nieuwe inzichten in verschillende artistieke domeinen aan de hand van een workshopcarrousel. Intensieve coaching van onze artistieke begeleiders monden uit een intiem of publiek toonmoment.

stages:

CREASTAGE (Meerdaags kunsten- en cultuurbad)
FIGURENTHEATERSTAGE (Van komische bekpop tot intrigerend schimmenspel)

 

Toch niet gevonden wat je zoekt? das Kunst levert ook maatwerk. Contacteer ons vrijblijvend via info@daskunst.be of 09 233 83 53 en we zoeken samen naar een geknipt project binnen de krijtlijnen van jouw vraag en budget.

CREASTAGE (Meerdaags kunsten- en cultuurbad)

We dompelen je leerlingen of studenten gedurende twee tot vijf dagen onder in de wereld van de kunsten. Na een inleidend traject waarbij de studenten kennismaken met de verschillende kunsttalen, komen de verschillende muzische domeinen aan bod tijdens een aantal workshops. Deze leiden na een doorwerkfase naar de creatie van een toonmoment. Tussendoor wordt er, indien gewenst, aandacht besteed aan de toepasbaarheid in de klas of bij bepaalde doelgroepen.

FIGURENTHEATERSTAGE (Van komische bekpop tot intrigerend schimmenspel)

Figurentheater heeft iets magisch. Het bezit een enorme poëtische kracht die zowel jong als oud kan betoveren. Bekpoppen, stokpoppen, schimmenspel … Het zijn een paar van de werkvormen die in een figurentheaterstage aan bod komen. De studenten maken een eigen pop en ontdekken de oneindige waaier aan mogelijkheden die poppenspel biedt: spelen met bekpoppen, grote constructies tot leven roepen, werken met schimmenspel, via verschillende materialen interactief spelen met poppen, scenario’s bedenken met de focus op het visuele aspect, … De klemtoon ligt bij deze stage op spelen, ontdekken en experimenteren. Dit alles mondt uit in een eigen voorstelling die eventueel voor een groep kleuters of kinderen uit de buurt gespeeld kan worden.

X