Opstart Jongerencollectief Kunsthal Gent

Ben jij een beginnend kunstenaar tussen 15 en 18 jaar? Zoek je naar een eigen freespace of wil je gewoon ruimte om kunst te maken? Wil je je omringen met andere jonge kunstenaars en vooral: wil je meebouwen aan een kunstcollectief van jongeren?  

Dan is dit voor jou! Samen met das Kunst en ander aanstormend jong geweld in de beeldende kunst, palm je de achterkamers van het Caermersklooster in.

Op zaterdag 3 november komen we voor de eerste keer samen, van 16u tot 19u. We brainstormen over jullie ideale artistieke invulling van Kunsthal Gent. We dromen, maken plannen en spreken af hoe we aan de slag gaan. Van al dat denken krijg je honger dus voorzien we eten om 18u.
Begin 2019 staan we er met een eerste presentatie tijdens het grote openingsweekend van Kunsthal Gent op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 24 januari 2019! 

Kom je af? Geef graag een seintje op collectief@daskunst.be

Kunsthal?

Kunsthal Gent is de nagelnieuwe artistieke invulling van het Caermersklooster in het Patershol en wordt een spannend presentatie- en ontwikkelingsplatform voor Beeldende Kunst in Gent. das Kunst legt er dit najaar de eerste steen voor een jong kunstcollectief dat de ideeën van jongeren tot uiting helpt te brengen, dat het gesprek aangaat, dat nadenkt over kunst, de stad, de maatschappij. Met weinig regels en veel goesting voor experiment en expressie. das Kunst biedt artistieke ondersteuning, inspiratie, tijd en materiaal. In een bruisende artistieke ruimte, in het midden van de stad.

Praktisch

Zaterdag 3 november van 16u tot 19u

Kunsthal Gent, ingang Vrouwebroersstraat 6, 9000 Gent (het voormalige Caermersklooster

Blijf plakken!

Voor wie wil blijven plakken: diezelfde dag om 19u vertelt kunstenaar Roxette Capriles (Curaçao 1993) een inspirerend verhaal over haar ervaringen bij Instituto Buena Bista, een kunstschool voor jongeren op Curaçao, en de zomerateliers die zij in de Rotterdamse Kunsthal heeft begeleid.

X